Zoutarme chips met smaakvolle kruiden

Chips is een echte boosdoener tijdens een zoutarm dieet. Het bevat vrijwel altijd veel zout. Gelukkig kan je zelf ook makkelijk smaakvolle chips zonder zout maken!

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 gr knoflookpoeder
  • 2 gr paprikapoeder
  • 2 gr kerriepoeder
  • 2 gr cayennepeper
  • 2 gr kaneel
  • 2 gr korianderpoeder
  • Olie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng alle kruiden door elkaar. Schil de aardappels en schaaf ze met een dunschiller of mes in dunne plakjes.
  • Was de aardappelplakjes en laat ze uitlekken. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier en bestrooi ze daarna met het kruidenmengsel. 
  • Leg de chips 20 minuten in de oven en draai de schijfjes halverwege even om. Laat de chips naderhand even afkoelen. Eetsmakelijk!
nl_NLDutch