[cz_gap height=”100px”]

1. Lekker eten met minder zout

Stichting Voedingscentrum Nederland

Het Voedingscentrum raadt aan om minder zout te eten. Zij hebben een dieetboek uitgebracht, zodat je dit makkelijker kan volhouden. Dit is het boek ‘Lekker eten met minder zout’. Het zoutarme dieetboek bevat 54 smaakvolle recepten, waarmee je lekker kan variëren. Ook vind je in het boek handige tabellen met kruiden en specerijen. Hiermee kan je zelf lekker gekruide gerechten zonder zout samenstellen en bereiden.

Als je gaat starten met een zoutarm dieet, wil je waarschijnlijk wel wat kookinspiratie opdoen. Natuurlijk kan je op internet op zoek gaan naar lekkere zoutarme gerechten, maar het is ook leuk om een zoutarm dieetboek door te bladeren. Je kunt hem dan makkelijk voor je zetten als je aan het koken bent. Wat zijn nu eigenlijk de beste zoutarme dieetboeken? Wij hebben een top 5 voor je samengesteld.

2. Ongezouten Zuiderhoek

Olga Zuiderhoek en Ingrid Harms

Doordat Olga’s vriend door zijn arts dringend werd geadviseerd om zoutarm te eten, moest Olga leren om zoutarm te koken. Dit leerde ze langzaamaan aan en ze besloot haar recepten te bundelen in een boek. Het boek ‘Ongezouten Zuiderhoek’ maakte zij samen met Ingrid Harms. In dit zoutarme dieetboek vind je niet alleen zoutarme recepten van Olga, maar ook recepten van kookexperts, leuke zoutweetjes en interviews met zoutdeskundigen.

3. Eten met plezier

Anke Spijker en Trudeke Struijk-Wielinga

Het zoutarme dieetboek ‘Eten met plezier’ wordt al uitgebracht sinds 1975. Er zijn verschillende nieuwe drukken geweest die zijn aangepast aan de tijd. In het boek vind je verschillende lekkere zoutarme recepten die geschikt zijn voor nierpatiënten. Ook de voedingswaarden worden hierbij aangegeven en er staan veel variatietips bij. Met de analysetabel, kruidenwijzer en verschillende voedingsadviezen van deskundigen leer je ook zelf ingrediënten te combineren en heerlijke gerechten samen te stellen.

4. Lekker zonder Zout

Anneke Geerts

Veel mensen in Nederland volgen een zoutarm dieet. Dit is vaak ook nodig, omdat zij nierpatiënt zijn of diabetes hebben. Of ze willen hiermee de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Omdat het zo moeilijk is om zoutarm te eten, is het dieetboek ‘Lekker Zonder Zout’ uitgebracht in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting. Hierin vind je allerlei lekkere en pittige recepten die goed passen binnen een zoutarm dieet. Dit boek hoort ook zeker thuis in het rijtje met zoutarme dieetboeken.

Andere dieetboeken

nl_NLDutch