Luchtige chocolademousse met rode bessen
Wat is er nu lekkerder dan verse chocolademousse? Deze mousse is eenvoudig te bereiden én zoutarm!
Ingrediënten
- 1 ei
- 30 gr pure chocola
- 100 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 el Grand Marnier
- Paar druppels citroensap
- 2 lange vingers of ijswafels
Bereidingswijze
- Scheid het eiwit van de eidooier. Klop de eidooier met de helft van het suiker tot een schuimig mengsel.
- Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de geklopte eidooier aan toe.
- Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker. Voeg hier een paar druppels citroensap aan toe.
- Klop of mix de slagroom bijna stijf en leg het op het eiwit. Giet hierop het chocolademengsel en de Grand Manier.
- Schep de mengsels voorzichtig door elkaar. Serveer de chocolademousse met lange vingers of ijswafels.