Luchtige chocolademousse met rode bessen

Wat is er nu lekkerder dan verse chocolademousse? Deze mousse is eenvoudig te bereiden én zoutarm!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 30 gr pure chocola
  • 100 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 el Grand Marnier
  • Paar druppels citroensap
  • 2 lange vingers of ijswafels

Bereidingswijze

  • Scheid het eiwit van de eidooier. Klop de eidooier met de helft van het suiker tot een schuimig mengsel.
  • Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de geklopte eidooier aan toe.
  • Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker. Voeg hier een paar druppels citroensap aan toe.
  • Klop of mix de slagroom bijna stijf en leg het op het eiwit. Giet hierop het chocolademengsel en de Grand Manier.
  • Schep de mengsels voorzichtig door elkaar. Serveer de chocolademousse met lange vingers of ijswafels.
nl_NLDutch
nl_NLDutch

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten