Zoutarme tomatencrèmesoep met crème fraîche

De meeste soepen bevatten een grote hoeveelheid zout. Ook als je zelf soep maakt met een gewoon, bevat het al redelijk veel zout. Toch kun je zeker wel zoutarme soep maken die net zo lekker smaakt, zoals deze zoutarme tomatencrèmesoep.

Ingrediënten

  • 1 kg Pommadore tomaten
  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 8 el crème fraîche
  • 4 el (olijf)olie
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 el citroensap
  • 2 el witte wijn
  • 2 el natriumarme bouillon
  • 1 el peterselie
  • 1 el selderij
  • 2 tl peper
  • Verse basilicum
  • 500 ml water

Bereidingswijze

  • Dompel de tomaten in een pan met kokend water en haal het vel er vanaf. Snijd de uien in stukken en hak de tenen knoflook fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin enkele minuten de ui en knoflook.
  • Doe de balsamico azijn, citroensap, witte wijn, peterselie en selderij in de pan. Laat het even sudderen op laag vuur.
  • Snijd ondertussen de ontvelde tomaten in stukken. Voeg het samen met de tomatenpuree, bouillon, peper en water toe aan het mengsel in de pan. Laat dit ongeveer twintig minuten lang pruttelen.
  • Laat de soep even afkoelen en zeef het vervolgens. Breng het daarna weer aan de kook en voeg de crème fraîche toe. Laat het nog een paar minuten pruttelen.
  • Garneer de soep met een paar blaadjes basilicum.
nl_NLDutch