De 10 populairste zoutarme vervangers

Vind je het lastig om bepaalde producten te laten staan tijdens een zoutarm dieet? Gelukkig zijn er voor veel producten met een grote hoeveelheid zout wel zoutarme vervangers te vinden! Hieronder vind je een lijst van de 10 populairste zoutarme producten die andere producten vervangen.

1. Zoutarm brood

Brood is iets wat veel mensen vrijwel dagelijks eten. Het is heel gezond, maar vaak bevat het wel veel zout. We nemen vaak niet de moeite om zelf brood te maken en vinden dit meestal ook minder lekker. 

2. Zoutarme groenten in pot

Groenten in pot kunnen vrijwel net zo gezond zijn als verse groenten. Het is goed afgesloten, waardoor het langer vers blijft. Wel is het dan beter om te kiezen voor groenten in pot met weinig of helemaal geen zout, zeker als je een zoutarm dieet volgt. Gelukkig bieden diverse merken dit tegenwoordig ook aan.

3. Zoutarme wraps

Wraps kunnen heerlijk zijn als lunch, eventueel in plaats van brood. Je kan ze daarnaast ook bij het avondeten eten. Met zoutarme wraps krijg je niet snel te veel zout binnen en kan je genieten van je maaltijd.

4. Zoutarme chips

Chips bevat normaal gesproken een grote hoeveelheid zout. Je kan zelfs chip maken in de frituurpan of oven met aardappels en verschillende kruiden. Als je daar geen zin hebt, kan je ook zoutarme chips in huis halen.

5. Zoutarme kaas

Ook kaas staat bekend om het hoge zoutgehalte. Veel mensen kunnen kaas echt niet missen. We doen het op ons brood, garneren er gerechten mee en we eten het als borrelhapje. Gelukkig is er voor de mensen die een zoutarm dieet volgen ook kaas met minder zout.

6. Zoutarme pindakaas

Normaal gesproken werd er altijd zout toegevoegd aan pindakaas. Nu zie je echter steeds meer natuurlijke pindakazen op de markt verschijnen. Deze soorten pindakaas bevatten alleen pinda’s en hier is verder niets aan toegevoegd. Ook geen zout dus!

7. Zoutarme bouillonblokjes

Kant-en-klare soep is vaak geen goed idee bij een zoutarm dieet. Maar als je zelf soep wilt maken, zal je toch vaak merken dat je een bouillonblokje nodig hebt. En daar zit dan weer een grote hoeveelheid zout in… Er zijn inmiddels echter ook zoutarme bouillonblokjes beschikbaar, zodat jij toch kan genieten van een heerlijk soepje!

8. Zoutarme maaltijdmix of kruidenmix

Wil je makkelijk en snel een maaltijd bereiden zonder zelf kruiden uit te zoeken en te combineren? Dan is een maaltijdmix of een kruidenmix ideaal. Vaak is hier zout aan toegevoegd, maar je kan ook even zoeken naar een zoutarme variant, want die zijn ook verkrijgbaar!

9. Zoutarme satésaus

Een heerlijk satéstokje zonder satésaus… Dat kan natuurlijk niet! Gelukkig kan je tegenwoordig ook zoutarme satésaus in de supermarkten vinden.

10. Zoutarme jus

Houd je wel van wat jus over je aardappels? Jus bevat veel zout en zelf jus maken zonder zout kan lastig zijn. Kies daarom een zoutarme jus uit in de supermarkt.

nl_NLDutch