Gezonde pasta met zoutarme tomatensaus
Houd je van pasta en wil je graag minder zout eten? Probeer dan eens deze heerlijke, zoutarme pasta met tomatensaus!
Ingrediënten
- 400 gr pasta
- 500 gr gezeefde tomaten
- 400 gr gehakt
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 2 stengels prei
- 4 tenen knoflook
- 3 el crème fraîche
- 2 el olijfolie
- 1-2 tl natriumarme sambal
- Italiaanse kruiden
- Zwarte peper
- Eventueel: natriumarme geraspte kaas
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water. Snijd ondertussen de paprika’s, uien en prei in kleine stukken. Giet de pasta af zodra het gaar is.
- Bak het gehakt rul en voeg hier sambal aan toe. Bak de uien even kort mee en voeg de paprika en prei toe. Zodra dit gaar is, voeg je de Italiaanse kruiden en peper toe.
- Pers de tenen knoflook in het gehaktmengsel. Verwarm het nog eens goed en voeg de gezeefde tomaten toe.
- Voeg als laatste de crème fraîche toe en zet het vuur uit.
- Schep de tomatensaus over de pasta heen. Serveer eventueel met wat natriumarme geraspte kaas.