Gezonde pasta met zoutarme tomatensaus

Houd je van pasta en wil je graag minder zout eten? Probeer dan eens deze heerlijke, zoutarme pasta met tomatensaus!

Ingrediënten

  • 400 gr pasta
  • 500 gr gezeefde tomaten
  • 400 gr gehakt
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 4 tenen knoflook
  • 3 el crème fraîche
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 tl natriumarme sambal
  • Italiaanse kruiden
  • Zwarte peper
  • Eventueel: natriumarme geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water. Snijd ondertussen de paprika’s, uien en prei in kleine stukken. Giet de pasta af zodra het gaar is.
  • Bak het gehakt rul en voeg hier sambal aan toe. Bak de uien even kort mee en voeg de paprika en prei toe. Zodra dit gaar is, voeg je de Italiaanse kruiden en peper toe.
  • Pers de tenen knoflook in het gehaktmengsel. Verwarm het nog eens goed en voeg de gezeefde tomaten toe.
  • Voeg als laatste de crème fraîche toe en zet het vuur uit.
  • Schep de tomatensaus over de pasta heen. Serveer eventueel met wat natriumarme geraspte kaas.
nl_NLDutch
nl_NLDutch

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten