Franse vissoep met kabeljauw- en scholfilet

Soep is heerlijk als lunch, zeker als het een rijk gevulde soep is. Aan deze vissoep is witvis toegevoegd, waardoor je ook meteen extra zink binnenkrijgt.

Ingrediënten

  • 400 gr tomatenblokjes (zonder toegevoegd zout)
  • 200 gr kabeljauwfilet
  • 150 gr scholfilet
  • 150 gr garnalen
  • 2 wortels
  • 1 venkelknol
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handje tijm
  • 1 handje peterselie
  • 1 bouillonblokje (natriumarm)
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en de venkelknol en wortel in stukjes.
  2. Verwarm wat olijfolie in een soeppan. Bak hierin de ui en knoflook tot het glazig ziet.
  3. Voeg de prei, venkel en wortel toe. Hak ondertussen de peterselie en tijm fijn en voeg dit toe aan het groentemengsel. Roer goed en laat het ongeveer 5 minuten bakken.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 750 ml kokend water toe. Laat de soep nu ongeveer 20 minuten lang koken op zacht vuur.
  5. Snijd ondertussen de scholfilet en kabeljauw in stukjes. Voeg dit samen met de garnalen aan de soep toe en kook de soep nog ongeveer 8 minuten.
nl_NLDutch