Franse vissoep met kabeljauw- en scholfilet
Soep is heerlijk als lunch, zeker als het een rijk gevulde soep is. Aan deze vissoep is witvis toegevoegd, waardoor je ook meteen extra zink binnenkrijgt.
Ingrediënten
- 400 gr tomatenblokjes (zonder toegevoegd zout)
- 200 gr kabeljauwfilet
- 150 gr scholfilet
- 150 gr garnalen
- 2 wortels
- 1 venkelknol
- 1 prei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 handje tijm
- 1 handje peterselie
- 1 bouillonblokje (natriumarm)
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en de venkelknol en wortel in stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in een soeppan. Bak hierin de ui en knoflook tot het glazig ziet.
- Voeg de prei, venkel en wortel toe. Hak ondertussen de peterselie en tijm fijn en voeg dit toe aan het groentemengsel. Roer goed en laat het ongeveer 5 minuten bakken.
- Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 750 ml kokend water toe. Laat de soep nu ongeveer 20 minuten lang koken op zacht vuur.
- Snijd ondertussen de scholfilet en kabeljauw in stukjes. Voeg dit samen met de garnalen aan de soep toe en kook de soep nog ongeveer 8 minuten.