Ontbijt pannenkoeken met havermout

Pannenkoeken als ontbijt? Dat kan zeker en het hoeft niet eens zo ongezond te zijn! Deze havermout pannenkoeken smaken heerlijk en zijn zoutarm. Wil je ze nog iets gezonder maken? Laat de suiker weg en gebruik eventueel ook wat minder honing.

Ingrediënten

  • 75 ml melk
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr havermout
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • 0,5 el honing
  • 0,5 el suiker
  • Roomboter (ongezouten)

Bereidingswijze

  1. Mix de melk, Griekse yoghurt, havermout, ei en de helft van het kaneel tot een glad beslag. Laat dit nu ongeveer 5 minuten rusten.
  2. Verwarm wat roomboter in een koekenpan. Bak hierin kleine pannenkoekjes van het beslag.
  3. Snijd de appel in stukjes. Doe wat roomboter in een andere pan en voeg hier de suiker, honing en resterende kaneel aan toe. Laat dit even enkele minuten bakken.
  4. Voeg de stukjes appel toe en roer goed. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken tot de appel zacht is. Serveer het appelmengsel bij de pannenkoeken.
nl_NLDutch