Ontbijt pannenkoeken met havermout

Pannenkoeken als ontbijt? Dat kan zeker en het hoeft niet eens zo ongezond te zijn! Deze havermout pannenkoeken smaken heerlijk en zijn zoutarm. Wil je ze nog iets gezonder maken? Laat de suiker weg en gebruik eventueel ook wat minder honing.

Ingrediënten

  • 75 ml melk
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 25 gr havermout
  • 1 appel
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • 0,5 el honing
  • 0,5 el suiker
  • Roomboter (ongezouten)

Bereidingswijze

  1. Mix de melk, Griekse yoghurt, havermout, ei en de helft van het kaneel tot een glad beslag. Laat dit nu ongeveer 5 minuten rusten.
  2. Verwarm wat roomboter in een koekenpan. Bak hierin kleine pannenkoekjes van het beslag.
  3. Snijd de appel in stukjes. Doe wat roomboter in een andere pan en voeg hier de suiker, honing en resterende kaneel aan toe. Laat dit even enkele minuten bakken.
  4. Voeg de stukjes appel toe en roer goed. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken tot de appel zacht is. Serveer het appelmengsel bij de pannenkoeken.
nl_NLDutch
nl_NLDutch

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten