Koken zonder zout? Zo doe je dat! (6 tips)

Vind je het lastig om te koken zonder zout en smaken je gerechten wat flauw? Gelukkig is zout niet de enige smaakmaker. Je kan je gerechten ook goed op smaak brengen met andere producten of door je maaltijden op een andere manier te bereiden. In dit artikel geven we je 6 tips om lekker en gezond te koken zonder zout.

Tip 1: Maak gebruik van kruiden

Kruiden kunnen jouw gerechten veel smaak geven. Denk hierbij aan peper, nootmuskaat, knoflookpoeder, uienpoeder, kerriepoeder en paprikapoeder. Maar je kan ook verse kruiden gebruiken zoals tijm, basilicum, selderij en peterselie. Dit voegt een heerlijke smaak aan je gerechten toe. Ook kan je zelf kruidenmixen maken van verschillende kruidenmixen of kant-en-klare kruidenmixen gebruiken die geen zout bevatten.

Tip 2: Voeg wat azijn of wijn toe

Azijn en wijn zijn twee producten die je gerechten een stuk smaakvoller maken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het bij het gerecht past. Een beetje azijn smaakt goed bij verse groenten en vlees. Wijn kan je toevoegen tijdens het bakken van vlees.

Tip 3: Serveer citroen of limoen bij je gerecht

Een beetje citroen of limoen geeft een gerecht een iets zure en lekker frisse smaak. Voor bepaalde gerechten is dit echt een toevoeging zoals visgerechten, stoofschotels, salades en soepen. Serveer dit soort gerechten daarom met een schijfje citroen of limoen.

Tip 4: Geef vlees en vis meer smaak met groenten

Vlees- en visgerechten zonder zout zijn vaak niet zo smaakvol. Je kan dit gelukkig heel makkelijk een lekkere smaak geven door het te bakken met verse groenten. De smaken van de groenten trekken dan in het vlees of de vis en dit geeft het gerecht een verrukkelijke smaak.

Tip 5: Grill je gerechten

Wist je dat het grillen van vlees of groenten je eten een hartige smaak geeft? Zo kan je toch genieten van een hartig gerecht zonder zout toe te voegen. Grill bijvoorbeeld satéstokjes met kipfilet, biefstuk, paprika, wortel of geitenkaas.

Tip 6: Gebruik smaakmakers als ui en knoflook

Verse ui en knoflook gebruiken we over het algemeen al vaak in gerechten. Je zou hier nog wat meer van kunnen gebruiken om je maaltijden extra smaak te geven. Bosui is ook een soort ui dat je gerechten een lekkere pittige smaak geeft. Verder zou je gebruik kunnen maken van verse gember en rode peper.

nl_NLDutch
nl_NLDutch

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten