Dieet en voeding bij de ziekte van Parkinson

Als je de ziekte van Parkinson hebt is het belangrijk goed op je voeding te letten. Als je erachter wilt komen of je de ziekte van Parkinson hebt, kun je een Parkinson test doen. Lees verder om meer te weten te komen over de gevolgen van de ziekte van Parkinson voor jouw dieet.

Veel bewegen

Voordat de gevolgen voor je dieet besproken worden, is het belangrijk om te noemen dat het goed is om veel te bewegen. Het is belangrijk dat je gebalanceerde maaltijden eet als je de ziekte van Parkinson hebt. Dit betekent dat je nooit moet vergeten om groenten en fruit te eten. Het is tevens van belang genoeg koolhydraten binnen te krijgen. Er zitten veel koolhydraten in graan en koren. Je moet genoeg drinken. Zo nodig moet je je eetpatronen dus aanpassen als je de ziekte van Parkinson hebt.

Genoeg drinken

Het is dus van groot belang dat je genoeg drinkt. Dit komt concreet neer op acht tot tien glazen water per dag. Dit is echt het minimum. Bovendien helpt water tegen verstopping. Kopjes thee en koffie kunnen de glazen water niet vervangen. Water is wat dat betreft echt een noodzaak.

Het belang van mondspoeling

Je kunt mondspoeling gebruiken als je last hebt van een droge mond. Tevens is het gebruik van mondspray aan te raden. Een klein stukje ijs eten kan eveneens helpen. Bovendien is het een goede tip om af en toe kauwgom in te nemen. Dit vermeerdert de hoeveelheid speeksel in de mond namelijk.

Suiker

Het is belangrijk genoeg (gezonde) suikers binnen te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om genoeg koolhydraten binnen te krijgen, want anders kan je veel gewicht verliezen. Als je moeite hebt met slikken kan het helpen om te gapen. Bovendien kan het helpen om kleine slokken water te nemen en kleine porties eten. Kleine happen nemen is aan te raden.

Tips en tricks

Tot slot nog een goede tip. Eet elke dag op hetzelfde tijdstip. Op deze manier zorg je ervoor dat je meer regelmaat hebt. Sporten is altijd goed en gezond. Als je de ziekte van Parkinson hebt zijn er dus veel dingen om rekening mee te houden.

nl_NLDutch