Tips en tricks voor een zoutarme lunch

Teveel zout is natuurlijk niet goed voor ons. Dit zorgt voor een verhoogde bloeddruk en laat ook onze nieren onnodig extra veel werk verzetten. Het is dus belangrijk dat je rekening houdt met gebruiken van een beperkte hoeveelheid zout. Vooral wanneer je er gevoelig voor bent, kunnen producten die veel zout bevatten, zorgen voor gezondheidsklachten. Mede daarom hebben wij een aantal tips voor je die het gemakkelijker maken om een zoutarme lunch te maken. Ondanks het feit dat het niet altijd makkelijk is, zijn er toch voldoende manieren om ervoor te zorgen dat je een stuk minder zout kwijt bent. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de bereiding allemaal net iets langer duurt.

Kies voor zoutarme producten

De keuze voor zoutarme producten is een stuk makkelijker dan dat je aanvankelijk zult denken. Uiteraard wordt er in het huidige eten veel zout gebruikt, maar zelfs een lunch bestellen op Maastricht Airport met weinig tot geen zout behoort tot de mogelijkheden. Het enige wat van belang is, is dat je ervoor zorgt dat je de juiste producten kiest. Zo kun je dus beter een kant-en-klaar maaltijd vermijden. Deze zitten doorgaans vol met allerlei verschillende kruiden, waaronder dus ook heel veel zout. Daarnaast zorgen ook pakjes en sauzen ervoor dat je zoutinname dusdanig de lucht in vliegt, dat ook dit niet verstandig is. 

Alternatieven

Uiteraard zijn er voldoende alternatieven te krijgen. Zo kun je op Lunch.nl een broodje bestellen die helemaal naar wens voor je wordt gemaakt. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat er ontzettend veel zout in zit, want dit kun je zelf aangeven. Uiteraard heb je niet alles in eigen hand, maar voor het grootste gedeelte natuurlijk wel. Zo kun je in plaats van een broodje, ook gewoon kiezen voor een heerlijke frisse salade. Let daarbij alleen wel op, dat je niet teveel dressing gebruikt. Dressing bevat namelijk doorgaans ook flink wat zout, wat dus niet goed is voor je gezondheid.

nl_NLDutch