Luchtige chocolademousse met rode bessen

Wat is er nu lekkerder dan verse chocolademousse? Deze mousse is eenvoudig te bereiden én zoutarm!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 30 gr pure chocola
  • 100 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 el Grand Marnier
  • Paar druppels citroensap
  • 2 lange vingers of ijswafels

Bereidingswijze

  • Scheid het eiwit van de eidooier. Klop de eidooier met de helft van het suiker tot een schuimig mengsel.
  • Smelt de chocolade au bain marie en voeg hier de geklopte eidooier aan toe.
  • Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker. Voeg hier een paar druppels citroensap aan toe.
  • Klop of mix de slagroom bijna stijf en leg het op het eiwit. Giet hierop het chocolademengsel en de Grand Manier.
  • Schep de mengsels voorzichtig door elkaar. Serveer de chocolademousse met lange vingers of ijswafels.
nl_NLDutch